Tips als u huisdier vermist is

Is uw huisdier vermist? Dan kunt u wel wat tips gebruiken. Ten eerste gaat u natuurlijk zelf goed zoeken. Om deze zoektocht meer kans op succes te laten krijgen is het handig om uw dier continu te roepen en iets lekkers mee te nemen. Zoek in schuurtjes, onder auto’s, op daken, in bomen en in putten. Ze kunnen zich verschuilen, verdwaald zijn of ergens klem zitten, waardoor elke plek een optie wordt. Denk eraan dat een dier vaak door angst niet durft te reageren en dat ze meestal veel in de buurt blijven.

Niet gevonden?

Als u na een flinke zoektocht uw dier nog niet terug heeft gevonden is het handig om de buurt in te schakelen. Tips hiervoor zijn het maken van een flyer. Hier kunt u een foto, een omschrijving van het huisdier en natuurlijk uw contactgegevens opzetten. Vaak helpt een beloning. U kunt de flyer ophangen en huis-aan-huis verspreiden. Daarnaast kunt u buren verzoeken hun schuren open te zetten, voor het geval ze hier verstopt zitten. Zorg ervoor dat uw dier zo uw huis in kan lopen en dat er iets te eten en drinken voor het dier klaar staat.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het vinden van uw dier? Of heeft u vragen over bijvoorbeeld de gevolgen van een dier wat een tijdje is vermist? Raadpleeg dan een dierenarts. Deze vindt u hier.