Alles over teken bij honden

Komt u hond vaak buiten? Dan is de kans aanwezig dat uw hond teken krijgt. Dit zijn kleine parasieten die zich in de huid van uw hond nestelen. Dit kan voor vervelende gevolgen zorgen. Wilt u weten wat u moet doen om teken te voorkomen of op te lossen? Lees dan snel verder over de informatie over teken bij honden van Zoekdierenarts.nl.

Wat moet ik doen?

Een teek voorkomen kan door gebruik te maken van speciale medicijnen die u kunt krijgen bij de dierenarts of dierenwinkel. Dit komt op de huid en in het haar van de hond waardoor vlooien en teken niet op uw hond willen blijven. Toch is het verstandig om te blijven controleren. Als u hond buiten is geweest, check dan zijn of haar hele lichaam. Is er een teek gevonden? Dan moet u deze zorgvuldig eruit draaien, inclusief de kop. Wanneer deze erin blijft zitten kan dit zorgen voor infecties. Wanneer de teek op tijd eruit is is er niks aan de hand, blijft deze erg lang zitten? Dan kan er bloedarmoede ontstaan.

Hulp nodig?

Heeft u het idee dat er iets mis is? Komt u er niet uit? Op de website vindt u meer informatie en vindt u een dierenarts bij u in de buurt die u kan helpen.