Snel onderzoek bedreiging flora en fauna

Ben je binnenkort van plan om een gebouw in de buurt of ergens ver weg te gaan slopen? Of ben je misschien van plan een speeltuin of zwembad te gaan aanleggen ergens in de buurt? Bij dit soort ideeën moet er altijd toestemming worden gevraagd aan de gemeente. Dit heeft met verschillende dingen te maken en één onderdeel daarvan is flora en fauna

Flora en fauna

Flora en fauna is niet iets waar veel mensen bij nadenken bij het slopen of aanleggen van gebouwen, speeltuinen, zwembaden etc. Toch wordt er bij elke aanvraag aan de gemeente onderzoek verricht op het gebied van flora en fauna. Hier zijn ooit namelijk speciale wetten voor opgesteld. Het zijn de wetten die de dieren in ons land beschermen. En hiermee worden geen huisdieren bedoelt, maar dieren die je vindt in de natuur, zoals: reptielen, vissen amfibieën etc. De flora en fauna wetten zorgen ervoor dat deze diersoorten ongerust kunnen blijven leven in een stukje ongerepte natuur zonder dat deze wordt gesloopt of helemaal volgebouwd wordt.

Onderzoek

Wil je onderzoeken of het stuk grond dat jij wilt gaan gebruiken voldoet aan de wetten van flora en fauna? Dit is mogelijk bij bureau Viridis. Bureau Viridis bestaat uit een team specialisten dat onderzoekt of de plek die jij hebt uitgekozen geschikt is.