Salarisadministratie is een grote klus

Administratie is het meest vervelende klusje binnen het bedrijf. Als ondernemer is dat het minst leuke waar je op zit te wachten. Zodra jij je eigen bedrijf opricht verwacht je niet dat er zoveel administratie bij komt kijken. Zeker zodra je personeel aanneemt word het alleen maar meer.

Gelukkig kun je administratie gemakkelijk uit handen geven, er zijn ontzettend veel bedrijven die er voor kunnen zorgen dat dit flink verlicht word. De zware taak van het regelen van de administratie kun je bij een administratiekantoor inleveren. Zij kunnen deze taak gemakkelijk voor je vervullen zodat je er zelf geen last meer van hebt. 

Bijvoorbeeld een salarisadministratiekantoor, zij regelen alles wat te maken heeft met de salarissen van jouw werknemers. Ze zorgen er voor dat alles stipt op tijd word uitbetaald zodat de mensen erop kunnen rekenen. Daarnaast regelen ze alles wat verder komt kijken bij de salarisadministratie.

Tegenwoordig kun je ook online salarisadministratie regelen. Zo hoef je niet iemand in dienst te nemen maar word het wel netjes voor je geregeld. 

De mogelijkheden van een salarisadministratiebureau 

  • Opmaak salarisstroken en jaaropgaven.
  • Aanmaken betaallijst personeel.
  • Vervaardigen van journaalposten voor de financiële administratie, op papier of digitaal.
  • Bijhouden van de wettelijk verplichte “Loonstaat per medewerker”.
  • Vervaardigen van de aangiftes Loonbelasting en premie.
  • Aanleveren van periodiek en jaarwerk voor uw medewerkers, de Belastingdienst en het pensioenfonds.
  • Het verzorgen van journaalposten waarmee u de aansluiting kunt maken tussen de salaris- en uw financiële administratie (in het geval u enkel de salarisadministratie aan ons uitbesteedt).