Meer weten over gebolleerde eindrollen

Mocht u nog nooit van gebolleerde eindrollen hebben gehoord, dan zit u hier goed. Wilt u er gewoon iets meer over weten? Dan moet u ook maar even verder lezen. Wat zijn het en welke toepassingen hebben ze? U leest het dus hier. Er zijn diverse soorten eindrollen, ieder met hun eigen specifieke toepassingen. De naam geeft het al een beetje weg, gebolleerde eindrollenhebben een afschuining. Lees nu verder.

Wanneer gebruikt u een gebolleerde eindrol

Waar deze afgeschuinde uiteinden nou bedoeld voor zijn? Ze voorkomen scheefloop. Dit is te herkennen aan bijvoorbeeld de transportband die scheef over de rol loopt. Maar ook kan transportband beschadigd zijn door het schuren, maar ook kan het zijn dat het te transporteren product beschadigd is. Ook kan er materiaal gemorst worden. Dit ligt aan verschillende dingen. Denk aan asymmetrische belading, verkeerde bandspanning een verontreinigde transportband of onjuist afgestelde trommels. Gebolleerde eindrollen zorgen voor een stabiel spooreffect. In de meeste gevallen is het monteren van een gebolleerde eindrol al voldoende.

Stel u vragen

Zit u te denken om gebolleerde eindrollen aan te schaffen? Schakel dan eerst nog even hulp in van de specialisten. Zij kunnen u namelijk voorzien van advies, zodat u in ieder geval zeker bent van de juiste eindrollen. Zij weten namelijk alles over de mogelijkheden en wat er in het assortiment bevindt. Maar waar hebben wij het dan over? U kunt terecht bij ACB Transportbandenvoor gebolleerde eindrollen. Vragen? Bel ze gerust even op.