Het dragen van een condoom voorkomt infectieziektes

We hebben er allemaal wel eens van gehoord: een seksueel overdraagbare aandoening. Denk aan aids, een druiper of syfilis. Het krijgen van een seksueel overdraagbare aandoening is geen pretje. Ten eerste schaadt het natuurlijk je gezondheid. Ten tweede kun je er last van krijgen door bijvoorbeeld jeuk. Het derde is de schaamte die je hebt voor het gaan naar de dokter. Het is daarom erg belangrijk om een seksueel overdraagbare aandoening te voorkomen. Dit kan heel makkelijk door gewoon een condoom te dragen.

Waarom een condoom?

Een geslachtsziekte is een ziekte bij het geslacht, welke overgedragen kan worden aan een ander persoon zodra jij de geslachtsziekte al hebt en zonder condoom geslachtsgemeenschap hebt. Bacillen en virussen die de infectieziekte veroorzaken zitten in het slijm van een vagina, in het sperma van de man of achter de voorhuid. Zodra je een condoom draagt kunnen deze bacillen en virussen simpelweg niet overgedragen worden omdat er een rubber tussen de geslachten zit. Naast het voorkomen van een seksueel overdraagbare aandoening voorkomt een condoom ook zwangerschap. Het dragen van een condoom hoeft niet vervelend te zijn. Er zijn veel verschillende soorten en maten die het geslachtsgemeenschap prettiger kunnen maken.

Waar koop ik het?

Ondanks dat seks geen taboe meer is in Nederland, vinden sommige mensen het vervelend om condooms te halen in het openbaar. Daarom kun je makkelijk via internet condooms bestellen. Kijk op de website van sexshop om condooms te vinden die bij jou passen.