Wat zijn de voordelen van een rollenbaan? 

Als u in het bezit bent van of werkt in een productiehal komt het vast vaak voor dat de producten die aanwezig zijn verplaatst moeten worden. Het verplaatsen van de producten of materialen kan lastig en zwaar zijn als deze een wat hoger gewicht hebben. Een rollenbaan biedt hier uitkomst. Met behulp van een rollenbaan verplaatst u op een eenvoudige manier de artikelen in uw productiehal. Dit kan op veel verschillende manieren. Zo kunt u de producten van boven naar onderen verplaatsen, maar ook naar een compleet andere ruimte. Wat is een rollenbaan? En hoe weet u welke rollenbaan het beste bij uw productiehal past? Dat vertellen wij u graag in deze blog! 

Kiest u voor roestvrijstaal of keramiek?
Rollenbanen zijn er in verschillende soorten en maten en dus ook in verschillende materialen. Zo kunt u voor het materiaal roestvrijstaal kiezen, maar ook aluminium of keramiek. Het hangt van de producten af die verplaatst worden welk materiaal het beste voor u is. De rollen waar de producten op worden gelegd zorgen ervoor dat de producten stabiel liggen en op de juiste manier worden verplaatst. De producten worden vervolgens automatisch verplaatst. Er zijn dus verschillende rollen, zoals aangedreven rollen, niet aangedreven rollen of de conische rollen. Welke producten fabriceert u en wilt u verplaatsen? De soorten rollenbanen zijn de aangedreven rollenbaan, de zwaartekracht rollenbaan en de harmonica rollenbaan. Denk goed na over wat het beste bij uw bedrijf past om zo de beste keuze te maken voor uw situatie 

Voor rollenbanen moet u bij de specialist zijn
Het is onverstandig om zomaar de eerste de beste rollenbaan te bestellen. Kijk altijd goed of u de juiste rollenbaan heeft uitgekozen. Doordat er zoveel keuze in rollenbanen is, is dit erg belangrijk. Wilt u hier advies of hulp voor ontvangen? Neem contact op met dé rollenbanen specialist in Nederland: ACB Transportbanden. Dit is een specialist in rolbanen met jarenlange ervaring. Zij helpen u graag verder en geven u persoonlijk advies. Zij beschikken dus over een ruim assortiment met hoogwaardige kwaliteit rollenbanen, dus kies de juiste uit voor uw producten.